Ga terug Email Link

5. Zongedroogde tomaat en basilicum hummus

Deze zongedroogde tomaat en basilicum hummus is een heerlijke en aromatische variant van de traditionele hummus. De zongedroogde tomaten voegen een intense smaak en een vleugje zoetheid toe, terwijl de basilicum een frisse en kruidige touch geeft. Geniet van deze smaakvolle dip tijdens een borrel of als een verrukkelijke toevoeging aan je favoriete gerechten.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 400 gram kikkererwten (uitgelekt)
  • 1/2 kopje zongedroogde tomaten (uitgelekt en in stukjes gesneden)
  • 3 eetlepels tahin
  • 3 eetlepels knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • Handvol verse basilicumblaadjes
  • Zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Voeg de kikkererwten, zongedroogde tomaten, tahin, knoflook, olijfolie, citroensap en basilicumblaadjes toe aan een keukenmachine of blender.
  • Mix alle ingrediĆ«nten tot een gladde massa. Als de hummus te dik is, voeg dan wat water toe om de gewenste consistentie te bereiken.
  • Proef de hummus en voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Schep de zongedroogde tomaat en basilicum hummus in een serveerschaal.
  • Garneer met een paar extra stukjes zongedroogde tomaten en basilicumblaadjes voor een mooie presentatie.
  • Serveer de hummus met verse groentesticks, crackers of geroosterd brood.