Ga terug Email Link

4. Pittige hummus met jalapeño

Deze pittige hummus met jalapeño voegt een heerlijke kick toe aan je borrel. De combinatie van de jalapeñopeper en specerijen zorgt voor een smaakvolle en pikante dip waar liefhebbers van pittig eten van zullen genieten.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram kikkererwten (uitgelekt)
  • 3 eetlepels tahin
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 jalapeñopeper (zaadjes verwijderd voor minder pittigheid)
  • 1 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel komijn
  • Zout naar smaak

Instructies
 

  • Snijd de jalapeñopeper in grove stukken.
  • Voeg de kikkererwten, tahin, knoflook, olijfolie, citroensap, jalapeñopeper, komijn en paprikapoeder toe aan een keukenmachine of blender.
  • Mix alle ingrediënten tot een gladde massa. Als de hummus te dik is, voeg dan wat water toe om de gewenste consistentie te bereiken.
  • Proef de hummus en voeg naar smaak zout toe.
  • Schep de pittige hummus met jalapeño in een serveerschaal en besprenkel met een beetje olijfolie.
  • Optioneel: Garneer met wat gehakte verse koriander of een snufje paprikapoeder voor extra smaak en presentatie.
  • Serveer de pittige hummus met jalapeño met tortillachips, stukjes pitabrood of groentesticks zoals paprika en wortels.