Ga terug Email Link

3. Avocado hummus

De avocado hummus is een heerlijke en romige twist op de traditionele hummus. De avocado voegt een zijdezachte textuur en een milde, boterachtige smaak toe. Geniet van deze smaakvolle dip tijdens een borrel of als een gezonde snack optie.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 400 gram kikkererwten (uitgelekt)
  • 1 rijpe avocado
  • 3 eetlepels tahin
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • Zout naar smaak

Instructies
 

  • Snijd de rijpe avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een keukenmachine of blender.
  • Voeg de kikkererwten, tahin, knoflook, olijfolie en citroensap toe.
  • Mix alle ingrediĆ«nten tot een gladde massa. Als de hummus te dik is, voeg dan wat water toe om de gewenste consistentie te bereiken.
  • Proef de hummus en voeg naar smaak zout toe.
  • Schep de avocado hummus in een serveerschaal en besprenkel met een beetje olijfolie.
  • Optioneel: Garneer met een snufje paprikapoeder, een scheutje citroensap of wat gehakte verse kruiden zoals koriander of peterselie.
  • Serveer de avocado hummus met verse groentesticks, zoals komkommer, wortels en paprika, of met geroosterd pitabrood.