2. Geroosterde paprika hummus
Deze geroosterde paprika hummus voegt een heerlijke zoete en rokerige smaak toe aan de traditionele hummus. Het is een kleurrijke en smaakvolle dip die je gasten zeker zal bekoren tijdens een borrel of feestelijke gelegenheid.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
- 400 gram kikkererwten (uitgelekt)
- 2 geroosterde rode paprika's (uit pot)
- 3 eetlepels tahin
- 3 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel komijn
- Zout naar smaak
Laat de geroosterde paprika's uitlekken en dep ze eventueel droog met keukenpapier.
Voeg de kikkererwten, geroosterde paprika's, tahin, knoflook, olijfolie, citroensap en komijn toe aan een keukenmachine of blender.
Mix alle ingrediƫnten tot een gladde massa. Als de hummus te dik is, voeg dan wat water toe om de gewenste consistentie te bereiken.
Proef en breng de hummus op smaak met zout naar jouw voorkeur.
Schep de hummus in een serveerschaal en besprenkel met een beetje olijfolie.
Je kunt de hummus eventueel garneren met wat gehakte peterselie of een snufje paprikapoeder voor extra smaak en presentatie.
Serveer de geroosterde paprika hummus met stukjes warm pitabrood, groentesticks zoals paprika en komkommer, of toastjes.