1. Traditionele hummus
Deze traditionele hummus is romig, vol van smaak en perfect om te dippen. Het is een klassieker waar iedereen van zal genieten tijdens een gezellige borrel.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
- 400 gram kikkererwten (uitgelekt)
- 3 eetlepels tahin (sesamzaadpasta)
- 3 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- 1 theelepel komijn
- Zout naar smaak
Spoel de kikkererwten af onder koud water en laat ze uitlekken.
Voeg de kikkererwten, tahin, knoflook, olijfolie, citroensap en komijn toe aan een keukenmachine of blender.
Mix alle ingrediƫnten tot een gladde massa. Als de hummus te dik is, voeg dan wat water toe om de gewenste consistentie te bereiken.
Proef en breng de hummus op smaak met zout naar jouw voorkeur.
Schep de hummus in een serveerschaal en maak het oppervlak glad met de achterkant van een lepel.
Besprenkel de hummus met een scheutje olijfolie en strooi wat komijnpoeder over de top voor een mooie presentatie.
Serveer de hummus met vers gebakken pitabrood, groentesticks zoals wortels en komkommer, of knapperige crackers.