Ga terug Email Link

1. Traditionele hummus

Deze traditionele hummus is romig, vol van smaak en perfect om te dippen. Het is een klassieker waar iedereen van zal genieten tijdens een gezellige borrel.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 400 gram kikkererwten (uitgelekt)
  • 3 eetlepels tahin (sesamzaadpasta)
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel komijn
  • Zout naar smaak

Instructies
 

  • Spoel de kikkererwten af onder koud water en laat ze uitlekken.
  • Voeg de kikkererwten, tahin, knoflook, olijfolie, citroensap en komijn toe aan een keukenmachine of blender.
  • Mix alle ingrediĆ«nten tot een gladde massa. Als de hummus te dik is, voeg dan wat water toe om de gewenste consistentie te bereiken.
  • Proef en breng de hummus op smaak met zout naar jouw voorkeur.
  • Schep de hummus in een serveerschaal en maak het oppervlak glad met de achterkant van een lepel.
  • Besprenkel de hummus met een scheutje olijfolie en strooi wat komijnpoeder over de top voor een mooie presentatie.
  • Serveer de hummus met vers gebakken pitabrood, groentesticks zoals wortels en komkommer, of knapperige crackers.