Wereld Tapas Dag: de dag van de kleine hapjes

Stel je voor: een tafel vol tapas uit verschillende landen, een gevarieerde mix van smaken en texturen die je smaakpapillen verrassen. Dat is precies waar Wereldtapasdag om draait! Op deze bijzondere dag vieren we de diversiteit van de wereldkeuken en de kunst van het kleine gerecht. Laten we duiken in de betekenis van Wereldtapasdag en enkele van de meest geliefde tapasgerechten ontdekken. 

Oorsprong

De oorsprong van Wereldtapasdag: Wereldtapasdag, dat elk jaar op 16 juni wordt gevierd, is een eerbetoon aan de Spaanse tapascultuur. Het woord “tapas” is afgeleid van het Spaanse werkwoord “tapar”, wat “bedekken” betekent. De oorsprong van tapas komt van het Spaanse woord tapear, wat afdekken betekent. Het verhaal gaat dat tapas zijn ontstaan uit de gewoonte een glas wijn af te dekken met stukje brood of plakje ham, om te voorkomen dat er vliegen in de wijn terecht kwamen. Deze traditie heeft zich door de jaren heen ontwikkeld en verspreid over de hele wereld. 

Tapasgerechten

De diversiteit van tapasgerechten: Een van de meest fascinerende aspecten van Wereldtapasdag is de ongelooflijke diversiteit aan tapasgerechten. Elk land en elke regio heeft zijn eigen unieke tapastradities en smaakprofielen. In Spanje kun je genieten van klassiekers zoals patatas bravas, tortilla Española en gambas al ajillo. In Mexico vind je smakelijke quesadillas, guacamole en nacho’s. Italië biedt ons bruschetta, caprese en arancini. En dat is nog maar het topje van de ijsberg! Wereldtapasdag is een uitnodiging om te proeven en te genieten van de culinaire schatten van over de hele wereld. Oorsprong

Delen met vrienden

Een belangrijk aspect van tapas is dat ze bedoeld zijn om te delen. Het idee is om een verscheidenheid aan gerechten te bestellen en te delen met je tafelgenoten, zodat iedereen de kans krijgt om van de verschillende smaken te genieten. Het sociale aspect van tapas maakt het eten nog aangenamer en bevordert de interactie tussen mensen. Wereldtapasdag biedt een geweldige gelegenheid om samen te komen met vrienden en familie, en te genieten van heerlijk eten.

Veel eetplezier op wereld tapas dag!

Geïnteresseerd in producten voor bij jouw borrel?

Lees ook de top 10 beste tapasrecepten