Tips voor de ideale vrijmibo!

10 tips voor de ideale vrijmibo (vrijdagmiddagborrel)

Een vrijdagmiddagborrel op het werk kan een geweldige manier zijn om de week af te sluiten en het weekend in te luiden. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat het een leuke en ontspannen gelegenheid wordt:

  1. Plan de borrel: Communiceer de tijd, plaats en duur van de borrel duidelijk aan alle collega’s. Zorg ervoor dat het niet te laat op de dag begint, zodat mensen nog genoeg tijd hebben om van hun weekend te genieten. Om ervoor te zorgen dat iedereen kan is het handig om gebruik te maken van datumprikker! Wat wil je plannen? – datumprikker.nl

2. Kies een geschikte locatie: Als het mogelijk is, organiseer de borrel buiten de kantooromgeving. Dit kan de sfeer informeler maken en mensen helpen te ontspannen. Overweeg om een nabijgelegen café, restaurant of zelfs een park te reserveren. Wanneer dit geen mogelijkheid is, kan je er altijd nog voor kiezen om de borrel op kantoor te houden.

3. Drankjes en hapjes: Zorg voor een assortiment drankjes, waaronder alcoholische en non-alcoholische opties. Zorg ook voor een selectie hapjes, zoals snacks, fingerfood of een paar kleine gerechten. Houd rekening met dieetwensen en allergieën van collega’s. Op zoek naar recepten voor de borrel:https://www.proefenproost.nl/recepten/

4. Creëer een ontspannen sfeer: Zorg voor achtergrondmuziek die niet te luid is, zodat mensen kunnen praten en elkaar kunnen horen. Versier de ruimte eventueel met ballonnen, slingers of andere feestelijke decoraties om de sfeer wat levendiger te maken.

5. Organiseer activiteiten: Overweeg om wat leuke activiteiten of spelletjes te organiseren om het ijs te breken en collega’s beter met elkaar te laten kennismaken. Denk aan een pubquiz, een tafeltennis- of tafelvoetbaltoernooi, of een karaokeavond.

6. Stimuleer gesprekken: Stel gespreksonderwerpen voor die niet werkgerelateerd zijn om mensen te helpen ontspannen en de banden met elkaar te versterken. Bijvoorbeeld vragen over reizen, hobby’s, films of sport. Wanneer je weet dat collega’s dit lastig vinden kijk dan of je dit kan implementeren met een vragenspel in de vorm van kaartjes.

7. Zorg voor een informele dresscode: Laat collega’s weten dat ze zich casual mogen kleden voor de borrel. Dit kan bijdragen aan een ontspannen sfeer en ervoor zorgen dat iedereen zich op zijn gemak voelt.

8. Maak gebruik van technologie: Als sommige collega’s op afstand werken, overweeg dan om videoconferentie-tools te gebruiken om ze bij de borrel te betrekken. Op die manier kunnen ze ook deelnemen aan gesprekken en plezier hebben met hun collega’s.

9. Respecteer grenzen: Niet iedereen is even enthousiast over sociale evenementen op het werk. Respecteer de keuze van collega’s om de borrel bij te wonen of niet, en zorg ervoor dat de borrel geen verplichting wordt.

10. Geniet ervan: Als organisator is het belangrijk dat je zelf ook van de borrel geniet. Neem de tijd om te ontspannen, te socializen en plezier te hebben met je collega’s.

En als laatst, onthoud dat een succesvolle vrijdagmiddagborrel draait om plezier, ontspanning en het creëren van een positieve werksfeer.

Zoek je nog een leuk cadeau om te geven aan je favoriete collega omdat ze bijvoorbeeld jarig is, met pensioen gaat of ze het gewoonweg verdient. Zie hier leuke gepersonaliseerde borrelcadeaus die je tijdens die vrijmibo kunt geven Producten – Proef en Proost