Budgettips voor de borrel

Het organiseren van een borrel kan soms behoorlijk prijzig zijn, maar er zijn verschillende manieren waarop je geld kunt besparen. Hier zijn enkele budgettips voor de borrel om kosten te beheersen en geld te besparen bij het organiseren van een borrel:

Budgettering: Stel een budget op voordat je begint met de planning. Bepaal hoeveel geld je wilt uitgeven en houd je eraan. Dit helpt je om je kosten onder controle te houden.

Gastenlijst: Maak een weloverwogen gastenlijst en beperk het aantal gasten indien mogelijk. Hoe meer mensen je uitnodigt, hoe hoger de kosten voor eten, drinken en accommodatie zullen zijn.

Locatie: Kies een betaalbare locatie voor je borrel. Overweeg om de borrel thuis te organiseren of zoek naar goedkopere opties zoals openbare parken of gratis gemeenschapsruimtes.

Thema: Kies een thema voor je borrel en plan de decoraties en het menu daaromheen. Door een thema te hebben, kun je gericht inkopen doen en voorkom je verspilling van eten en drinken. Natuurlijk hoef je niet perse een thema te kiezen want dit kan er juist ook voor zorgen dat je extra dingen moet aanschaffen waardoor je hoger uitkomt in de prijs. Kies er dan voor om juist alleen het budget te besteden aan lekkere hapjes en drankjes.

Zelfgemaakt eten en drinken: In plaats van cateringdiensten in te huren, kun je overwegen om zelf eten en drinken te bereiden. Dit kan aanzienlijk goedkoper zijn. Vraag vrienden en familie om te helpen met de bereiding van gerechten. Hier vindt je Recepten – Proef en Proost die je kunnen helpen met inspiratie opdoen.

Potluck-stijl: Maak van je borrel een potluck-evenement, waarbij elke gast een gerecht of drankje meebrengt. Dit verlicht niet alleen de kosten voor jou, maar zorgt ook voor een gevarieerd menu.

Eenvoudige decoraties: Versier de ruimte met eenvoudige en goedkope decoraties, zoals ballonnen, slingers of kaarsen. Je kunt ook gebruikmaken van natuurlijke elementen, zoals bloemen uit je eigen tuin.

Drankopties: Beperk het aantal drankopties en focus op basisdranken zoals bier, wijn en frisdrank. Het aanbieden van een volledige open bar kan duur zijn, dus overweeg om een beperkt assortiment drankjes te serveren.

Digitale uitnodigingen: Bespaar op druk- en verzendkosten door digitale uitnodigingen te gebruiken in plaats van fysieke kaarten. Er zijn veel online platforms beschikbaar waarmee je eenvoudig en kosteneffectief uitnodigingen kunt maken en verzenden. Met Home – Canva kan je hele mooie uitnodigingen maken en ook nog eens gratis! Dat is mooi meegenomen toch 😉

Door deze tips toe te passen, kun je geld besparen bij het organiseren van een borrel zonder concessies te doen aan de kwaliteit en het plezier van het evenement.