Top 5 Spaanse worst

Spanje staat mede bekend om de vele worst, van heel erg pittig tot juist weer erg mild. Hier presenteert proef en proost u de top 5 Spaanse worst!

Chorizo

Allereerst de Chorizo, de Chorizo is een bekende Spaanse worst gemaakt van varkensvlees en op smaak gebracht met paprikapoeder, knoflook en andere kruiden. Deze kruiden veroorzaken de pittige smaak. Chorizo heeft een dieprode kleur en is terug te vinden in tapasgerechten, paella en verschillende stoofschotels!

Jamón Ibérico

Daarna volgt de Jamón Ibérico, een echte Spaanse delicatesse die bekend staat als een van de beste hammen ter wereld. Deze Spaanse worst is gemaakt van zwarte Iberische varkens, die vrij rondlopen en over het algemeen eikels eten. Het resultaat hiervan is een ham met een intense en complexe smaak!

Salchichón

De salchichón verdient ook een plekje in onze top 5 met beste Spaanse worst! De salchichón is een droge worst gemaakt van varkensvlees en is gekruid met peper, knoflook en andere specerijen. Dit is een voorbeeld van een worst met een milde smaak. De Salchichón wordt vaak geserveerd als onderdeel van een tapasplank, maar ook wel als beleg voor een broodje of sandwich!

Sobrasada

De één na laatste worst is de Sobrasada. Het is een smeerworst die oorspronkelijk afkomstig is van de Balearen, een van de eilanden voor de kust van Spanje. Ook deze worst is gemaakt van varkensvlees en heeft een zachte structuur. De worst wordt traditioneel geserveerd op geroosterd brood!

Morcilla

Als laatste is daar de Morcilla, een bloedworst gemaakt van varkensbloed, rijst, ui en kruiden. De worst heeft een donkere kleur en heeft een hartige smaak. Morcilla wordt vaak gekookt of gebakken voor gerechten zoals Fabada of tapas met brood!

Om al deze verschillende worst leuk te verwerken op de borrelplank, kijk dan vooral even op deze pagina over het inrichten van een borrelplank! Ontdek op deze pagina een aanbod met verschillende borrelplanken! Voor meer handige blogs bezoek een van onze socials!