5 tips voor de barbecue!

Het goede weer komt er weer aan en dus zal ook binnenkort de barbcue aangaan in plaats van de borrel! Ook wij van Proef en Proost barbecuen graag en willen jullie ook daar het best op voorbereiden. Daarom ontvangt u via deze blog de 5 beste tips om u voor te bereiden op een geslaagde barbecue!

Allereerst is het belangrijk om het eten zo gevarieerd mogelijk te houden en rekening te houden met iedereens wensen. Zo zullen er vaak mensen zijn die bijvoorbeeld een allergie voor gluten of noten hebben. Hier is het dus niet mogelijk om deze mensen pindasaus voor te schotelen. Iedereen houdt dus van lekker eten maar ook iedereen doet dit op zijn eigen manier. Probeer dus in de voorbereiding al goed na te denken over hoeveelheden vlees, vis, groenten, stokbrood, saus en natuurlijk het fruit! Zo heeft iedereen de lekkerste barbecue die voldoet aan zijn eigen wensen.

De tweede tip voor de barbecue heeft ook te maken met de manier van barbecuen, zorg voor verbinding door middel van een vorm van zelfbediening. Laat de mensen zelf gezellig samen hun vleesje bakken op de barbecue, dit zorg voor saamhorigheid binnen de groep. Hierdoor kan het gezelschap ook zelf hun eigen eetwensen vervullen door te pakken wat ze zelf lekker vinden. Ook neemt dit veel werk weg voor u die de barbecue organiseert omdat u veel minder te doen heeft. Deze vorm van barbecuen zorgt voor een gezellige sfeer en dat iedereen weer kan bijpraten met elkaar.

Als derde tip voor een geslaagde barbecue is het leuk om te verrassen. Kom met uitdagende gerechten en breng leuke veranderingen aan aan de gewone gerechten. Zorg bijvoorbeeld voor 10 verschillende smeerseltjes voor brood en haal 3 verschillende soorten kipspiesjes. Vergeet ook niet de gewone ingredienten voor de barbecue zodat u straks niet ontevreden gasten heeft.

De volgende tip heeft alles de te maken met de sfeer, breng met lichtjes of kaarsen een bepaalde sfeer om zo optimale gezelligheid te creëren. Ook kan u doormiddel van leuk gevouwen servetten een chique sfeer geven aan de barbecue. Dit kan op hele nette manieren maar ook op leuke ‘losse’ manieren.

Hieruit volgt ook onze laatste tip om u zo voldoende in te lichten in de wereld van de barbecue. Zorg voor een vorm van verwarming. Dit kan doormiddel van heater of door een kampvuurtje te maken met de overgebleven kolen van de barbecue. Dit maakt de barbecue extra gezellig om lekker met z’n allen op het eind van de avond rond het kampvuur of bij de heater te zitten. In het geval van een kampvuur zou dit al zorgen voor extra sfeerverlichting en dus extra gezelligheid!

Op deze manier hopen we u tijdens Cheers & Connect met deze tips voor de barbecue voldoende te hebben voorbereid op het aankomende barbecueseizoen!

Gepersonaliseerde BBQ handshoen

Met deze handschoen ben je altijd klaar voor de barbecue! Een gepersonaliseerd geschenk waar iedere man blij van wordt! Bestel nu snel en verras de barbecueliefhebbers!

Nieuwsbrief

Wil u vaker van deze handige tips ontvangen? Meld u dan hiernaast aan met uw emailadres en ontvang exclusieve berichten en tips als eerst in uw mailbox!